dinsdag 30 juni 2009

Kapper Dominic Vleer


Dominic Vleer is 24 uur per uur met zijn vak bezig. Zo vertelt hij in de nieuwste uitgave van het kappersblad Style. Dominic Vleer is pas 19 jaar oud en komt uit Rotterdam. Hij won dit voorjaar de award voor Newcomer of the Year tijdens de Coiffure Awards. In het gratis kappersblad Style vertelt hij dat de internationale topkappers Tom Kroboth en Angelo Seminara zijn grote voorbeelden zijn.


Dominic Vleer is momenteel Topstylist bij Whoops Kappers in Rotterdam. “Daar werk ik nog vier dagen in de week, maar dat worden er drie. Na het winnen van de award wil ik meer tijd besteden aan modewerk en haarshows. Toch blijft het werk in de salon de basis van het vak en heel leuk om te doen.”


Lees meer...

Korte kapsel trends voor 2010



Haartrends blikt alvast vooruit op de korte haartrends van 2010. Het is erg leuk om te zien wat je allemaal kunt doen met je korte kapsel.


Het straatbeeld voor kort haar van 2010 zal vooral een sexy stijl zijn. Door het kapsel goed op je gezichtsvormen aan te passen en vooral creatief te zijn met je haar zul je op vallen.


Uiteraard kun je voor traditionele haartrends kiezen zoals de bobline. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld de bobline of een andere haar stijl aan te passen op de laatste catwalk trends.

Lees meer...
maandag 29 juni 2009

Haartrends winter 2009 / 2010

De zomer is nog maar net begonnen en waarschijnlijk heb je net je haar volgens de laatste trends gestyled. Dan is het nu misschien al wel de juiste tijd om alvast na te denken over de haartrends voor de herfst/winter 2009 en 2010. Het wordt voor deze periode de trend om je haar aan te kleden, aldus Sam McKnight. Ga creatief met je haar om. Opgestoken retrokapsels, Rock kapsels, Contrast tussen wild en glad haar en de knot komen voor in de haartrends van eind 2009 begin 2010.

Opgestoken retrokapsels
Deze haartrend bevat Kuiven en vlechten. Wees creatief met je haar maar zorg er wel voor dat alles in balans is en dat je haar er verzorgd en netjes uitziet!




Rock kapsels
De Rock haartrend bevat de warrige, nonchalante maar toch sexy look. Er zijn verschillende rocksterren die je als voorbeeld kunt nemen voor het maken van deze haartrend.





Wild en Glad haar contrast
Zoals de titel al beschrijft, een haartrend met 2 gezichten. Aan de voorkant glad en strak haar wat uitloopt in wild haar.





De haar knot
De knot blijft bestaan in 2009 en 2010. Er zijn allerlei combinaties mogelijk met een knot. Bij deze haartrend geldt ook weer: wees creatief met je haar maar zorg er voor dat alles in balans is!



Lees meer...
vrijdag 26 juni 2009

Kappersonderzoek haarproducten



We hebben een kleine enquête gehouden onder kappers. De vraag was welke merken favoriet zijn bij de kappers. Hieronder volgen de uitslagen (meerdere antwoorden waren mogelijk).

1. GOLDWELL: 54%
2. TIGI: 50%
3. Wella: 31%
4. Keune: 22%
5. Tony&Guy: 18%
6. Schwarzkopf: 18%
7. Tom and Jill: 13%
8. CHI: 9%
9. L’Oreal: 9%
10. Ander merk: 9%


Persoonlijk vind ik de haarproducten van Keune fijn werken.

Lees meer...
donderdag 25 juni 2009

Velen geïnteresseerd in Haartrends


Even een "non-haartrend-gerelateerd" berichtje tussendoor. Het is leuk om te zien dat ik niet iedere dag voor niks over haartrends, haarmode en andere haaraspecten blog! Momenteel komen er namelijk rond de 120 bezoekers per dag met een piek op maandag met 127 unieke bezoeken (en dat terwijl we nog maar net zijn begonnen)! Ik vind het leuk dat mijn verhalen over haar ook gelezen worden en het inspireert mij om meer te bloggen!
Lees meer...
dinsdag 23 juni 2009

Haartrends en haarmode 2009 van Wella

Bij de haartrends en haarmode van 2009 draait het bij Wella Professionals allemaal om persoonlijke Haartrends. De trends en mode van nu zijn meer dan een leuk kapsel. Zelf moet je wel voelen we aan welke haartrend of haarmode bij je past. Als je een leuk idee hebt raak je geinspireerd en zul je naar je styliste gaan. Het is niet zo dat je een haartrend direct moet overnemen. Je zult de trend bij jou haar moeten aanpassen en personaliseren naar jouw smaak voor jouw haar!

Persoonlijke Haartrends 2009 is de toekomst van de haarmode en haartrends. Iedere look wordt helemaal aangepast zodat hij aansluit bij jouw aspecten van het gezicht en de persoon die je bent. Personalized Haartrends 2009 van Wella Professionals bestaat uit vier looks. Persoonlijke Haartrends 2009 vertaalt de nieuwste trends naar een hip straatbeeld. Iedere haartrend kan helemaal op maat worden gemaakt, zodat hij precies past bij wat je nodig hebt.


De Lush – bij deze trend zijn materialen en haarstijlen die er voor zorgen dat je haar een vloeiende en provocerende beweging krijgt. Sensuele haarlokken in gebrand oranje en heet koper. Het haar is vol en glanzend en curveachtige vormen en golven bepalen de norm voor deze trend.


VirualLife – deze haartrend speelt zich af tussen de realiteit en de virtuele wereld. De kleuren en materialen hebben nieuwe levenslust, geïnspireerd door speelse technologie. Je haarkleur staat bij deze trend centraal en zwarte accenten geven een duidelijke boodschap. Flexibiliteit, creativiteit en plezier hebben. In deze trend exploderen de kleuren!


InterseXion – deze haartrend gaat over het uitdagen van stereotypen van de maatschappij. De mannelijke en vrouwelijke werelden botsen en vormen een nieuwe haartrend. De vamp is uit, charismatische chic met een twist is in.


Utopia – bij de haartrend Utopia spreken we van een zachtere wereld: niet langer het verlangen naar topprestaties maar waardeert ook emotionele eigenschappen. Geen minimalistische trends meer voor het haar. We zien transparante haarstyling en korte kapsels. Draag je haar op schouderlengte of daar boven.

foto's: Wella

Lees meer...
maandag 22 juni 2009

GRATIS - Gliss Kur Asia straight


Vraag een gratis proefmonster aan van de nieuwste shampoo en conditioner van Schwarzkopf Gliss kur: Asia Straight. Ook ontvang je dan een kortingsbon van €2,- voor een volgende aankoop.

Schitterende glans
De verzorgende Asia Straight formules met anti-frizz effect maken je haar glad en langdurig steil. Je haar is kerngezond én heeft een schitterende glans.

Ga snel naar de website van stralendhaar en vraag het gratis proefmonster aan! Want... op is uiteraard op.

Lees meer...

Laat je haar online knippen


Tijdens deze zware tijden van recessie zal het voor sommigen onder ons niet mogelijk zijn om nog wekelijks de kapper te bezoeken. Hier is wat op gevonden! Ga als volgt te werk:

stap 1)
Pak een koptelefoon en sluit deze aan op je computer.

stap 2)
Zorg voor wat drinken (Thee, koffie, fris of een wijntje) en eventueel iets er bij.

stap 3)
Doe de koptelefoon op, klik op een van de volgende links:

Stap 4)
Sluit je ogen en relax!

Lees meer...
donderdag 18 juni 2009

Nieuwe haarlijn Syoss


Als je van de kapper terug komt, dan zijn je haren steeds prachtig: ze zien er gezond uit, zijn heerlijk geparfumeerd en je voelt je gewoon mooi en schitterend. Omdat het in deze crisistijd wat moeilijker is om wekelijks ( of maandelijks) naar de kapper te gaan, komt Henkel met een nieuwe haarverzorgingslijn op de markt.



De nieuwe lijn is samen met internationale kappers en haarstylisten ontwikkeld en noemt Syoss. Syoss is een professioneel haarverzorgingsmerk voor thuisgebruik dat je gewoon in de supermarkt kan kopen. Een luxeproduct voor een zacht prijsje dus!




Voor meer informatie ga je naar de website van SYOSS.
Lees meer...
woensdag 17 juni 2009

Haarfacts en Haarfabels

Veelal gaan de gekste geruchten en fabels in verband met haar de wereld rond. Veel besproken haarfeiten en haarfabels komen hier aan bod:

  1. Gespleten haarpunten zijn te repareren?
    Niet waar! Als ze eenmaal gespleten zijn, is knippen het enige dat je er vanaf helpt.

  2. Je haar groeit sneller als je het vaak knipt?
    Niet waar! Hoe hard je haar groeit, wordt geregeld in het haarzakje in je hoofdhuid. Het knippen van de punten heeft daar geen invloed op.

  3. Je haar groeit sneller in de zomer dan in de winter?
    Waar! Dat komt door de invloed van de hoeveelheid (zon)licht en warmte, waardoor alle processen worden versneld. Bij sommigen groeit het 's zomers wel twee keer zo snel als normaal, dus zo'n 2 à 3 centimeter per maand!

  4. Vaak wassen maakt je haar vet?
    Niet Waar! Wassen maakt je haar juist schoner. Maar als je je hoofdhuid te hard masseert, een te scherpe shampoo of erg heet water gebruikt, kan dat de talgproductie wel stimuleren en dan wordt je haar sneller vet.

  5. Blondines hebben meer haren dan brunettes?
    Waar! Mensen met blond haar hebben gemiddeld zo'n 150.000 haren op hun hoofd en mensen met bruin haar "maar" 100.000.

  6. Een permanent kan mislukken als je ongesteld bent?
    Waar! Haren bestaan uit dood materiaal, maar een schommelende hormoonspiegel of verminderde conditie kan maken dat een permanent-behandeling niet "pakt".

  7. Als je zwanger bent, krijg je voller haar?
    Waar! Je haar valt vanaf de 5de maand van de zwangerschap minder uit, waardoor het voller wordt. Na de bevalling volgt wel een soort inhaalslag: je verliest die haren alsnog en het lijkt alsof je opeens last hebt van haaruitval.

  8. Als je één grijs haar uittrekt, krijg je er twee terug?
    Niet Waar! Uit elk haarzakje groeit maar één haar...

Lees meer...
dinsdag 16 juni 2009

Win: Frieda sun-proof haarpakket


Elle heeft momenteel een leuke mail en win actie. Vul je gegevens in en maak kans op 1 van de 20 Sun-Proof haarpakketten van Frieda. Niet geschoten altijd mis is mijn gedachte:
Ga naar de website van Elle en vul je gegevens in.


Lees meer...
maandag 15 juni 2009

Tips voor glanzend haar


Verzorgd en glanzend haar ziet er altijd fantastisch uit. Ganzend haar is een echte eyecatcher! Vaak is het zo dat je haar na het bezoek aan je kapper je haar er nog verzorgd en glanzend uit ziet. Maar het kan zo zijn dat na een aantal weken je haar dof en futloos wordt. Laatst schreef ik al een artikel over glanzend haar maar ik kreeg een aantal tips voor glanzend haar die ik met jullie wil delen:
  • Doordat nat haar erg kwetsbaar is, is het niet verstandig om hard met je handdoek door je haar te gaan. Wrijvingen en wringen kan je haar beschadigen en dus minder laten glanzen.
    Tip: Nat haar droogdeppen of natuurlijk laten drogen.
  • Was je haar niet elke dag. Hierdoor verliest het namelijk haar natuurlijke oliën.
    Tip: Was je haar niet iedere dag.
  • Wanneer je je haar te vaak borstelt, verliest het ook haar natuurlijke oliën. Als je wel wil borstelen doe dit dan met een borstel met natuurlijke haren.
    Tip: Borstel je haar niet te vaak.
  • Wanneer je gezond eet, zie je er ook gezond uit. Dit komt ten goede voor je haar. Ook je haar heeft namelijk voedingsstoffen nodig. Producten met veel vitamine B zorgen er voor dat je haar optimaal gaat glanzen.
    Tip: Eet gezond!
  • Kijk uit met haardrogers en stijltangen. Omdat deze je haar vaak zo heet maken kan je haar beschadigen waardoor je haar een doffe kleur krijgt. Wil je wel gebruik maken van haardrogers en stijltangen kun je er voor kiezen om speciale producten tegen de warmte te gebruiken.
    Tip: Bedek je haar tegen (extreme) invloeden van buiten af.
  • Zorg ervoor dat er geen resten van shampoo en haarlak achter blijven. Gebruik de juiste producten voor je haar zoals (glans) shampoo's, conditioners en andere verzorgingsproducten en was je haar desnoods 2 keer.
    Tip: Verwijder restjes uit je haar.
  • Als aanvulling op de vorige tip is het ook van belang dat je kappersgereedschap schoon zijn. De resten haarlak en shampoo kunnen namelijk ook vanuit bijvoorbeeld je borstel in je haar komen.
    Tip: Hou je kappersgereedschap schoon.
Denk je nog dat je haar te snel dof wordt kun je er altijd voor kiezen om je haar een speciale glansbehandeling te geven. Er zijn professionele glansboosters op de markt die je bij je kapper of online bij een kappersshop kunt kopen. Weet je niet zeker welk product bij jou haartype past kun je altijd even langs gaan bij je kapper voor advies!

Heb jij nog meer tips voor glanzend haar? Plaats dan een reactie en deel het met ons!

Lees meer...
dinsdag 9 juni 2009

Kort haar advies


Het blijft een feit dat vrouwen met lang haar nog het sexyer worden gevonden dan vrouwen met kort haar. Maar jullie weten dat kort haar ook sexy en vrouwelijk kan zijn. Ben jij een type met lang haar en wil je graag eens kort haar proberen dan is het goed om hier over na te denken. Je haar groeit namelijk niet binnen korte tijd naar lang haar (zonder extensions).

Ga naar je styliste en vraag om advies. Het korte haar kapsel moet natuurlijk wel bij je gezicht passen. Zoals al eerder aangegeven in het artikel van "moderne bob-line voor kort haar" is het belangrijk om eerst te kijken naar je kin, voorhoofd, wenkbrouwen, neus en jukbeenderen voordat je een haarstijl kiest. Je haartrend moet namelijk goed aansluiten op je gezichtskenmerken.

Het is makkelijk voor jezelf en je styliste om een aantal voorbeelden mee te nemen van kapsels die je aanspreken. Je styliste krijgt dan een goed beeld van wat je bedoelt en zou eventueel ook nog een aantal tips kunnen geven. Omdat het bij kort haar eerder opvalt dat het uit model is, is het belangrijk om niet te besparen op haarproducten en het regelmatig bij laten knippen. Ook moet kort haar vaker gewassen worden dan lang haar omdat kort haar sneller vet wordt. Klinkt misschien als veel werk maar misschien wil je wel niks anders meer dan kort haar!

Meer over kort haar:

foto's via vakkappers.nl

Lees meer...

Haartrend: de paardenstaart


Hoe hoger, hoe beter. Dat geldt deze zomer voor de paardenstaart. Want: hoe hoger de staart, hoe meer hij ’swingt’. Sowieso is een paardenstaart een summer-proof hairstyle, want je beschermt je lokken tegen de zon door ze samen te binden.

Shiny en slick
Kam je haren strak naar achteren en zet ze vast met een elastiekje. Spray wat haarlak op je borstel voor het kammen, om springende haartjes te voorkomen. Het is helemaal mooi als je een plukje haar om het elastiek heen draait. Maak je staart daarna helemaal glad en strak met een stijltang. Finish met een glansspray.
Tip: Sla de oorbellen over, maar kies voor een mooie ketting om je hals optisch langer te maken.

Algemene tip: gebruik nooit kantooreslastieken, die breken je haren af. Het veiligst voor je haar zijn elastieken met een onzichtbare sluiting en zacht omhulsel.

Bericht via: styletoday.nl
Bekijk de gallery met celeb-paardenstaarten van styletoday.nl

Lees meer...
maandag 8 juni 2009

Moderne bobline voor kort haar



De bobline haartrend bestaat al ongeveer 100 jaar. Sinds die tijd is de bobline altijd populair gebleven voor het korte haar. In deze jaren is de bobline voor kort haar verlengd, verkort, getwist, gekruld en tegenwoordig ook gespiegeld. De bobline is zeker de meest fexibele en moderne korte haarstijl die er is!


De moderne bob kan het beste beschreven worden door een wisselwerking met de vorm van het gezicht. Je kunt van je styliste verwachten dat er eerst zorgvuldig gekeken wordt naar je kin, voorhoofd, wenkbrouwen, neus en jukbeenderen. De juiste bob moet namelijk goed op één of meerdere aspecten aansluiten!


Gerelateerde artikelen


Lees meer...
vrijdag 5 juni 2009

Haarverzorging: Tips om je haar te verzorgen


In het vorige artikel had ik het al over glanzend haar. Uiteraard wil je het beste voor je haar en probeer je het zo goed mogelijk te verzorgen. Dit lukt niet altijd even goed. Geen nood, er is genoeg informatie te vinden over het verzorgen van je haar. Ik heb een aantal websites op een rijtje gezet:
Heb je zelf nog aanvullingen dan zie ik ze graag in de reacties!

Lees meer...
donderdag 4 juni 2009

Glanzend haar


Nat haar is kwetsbaar. Wrijf nooit te hard met je handdoek over je net gewassen kapsel. Het is beter om met een zachte handdoek je haar droog te deppen. Wrijven of wringen kan je haar beschadigen. Het is niet nodig om dagelijks je haar te wassen. Een paar keer per week is meer dan voldoende. Als je iedere dag je haar wast, verliest het een deel van de natuurlijke oliën. Die oliën heb je nodig om je haar te laten glanzen. Natuurlijke oliën komen ook in gevaar door te veel borstelen. Geloof dus niet in het sprookje dat je haar meer gaat glanzen als je iedere avond honderd keer je haar borstelt. Verwissel je plastic borstel voor één met natuurlijke haren, want deze herverdeelt oliën wel door je haar, waardoor je wel die gewilde glans krijgt.
Bron: Remington

Lees meer...

Geld verdienen met haartrends!


Vind je het ook leuk om zo nu en dan een blog te schrijven over bijvoorbeeld haartrends en wil je ook nog eens geld verdienen? Start dan een blog bij blogspot! Je kunt namelijk eenvoudig geld verdienen met je blog. 

stap 1
Maak gratis een blog aan bij blogspot (of een dergelijke gratis blogdienst). 

Stap 2
Zorg er voor dat je blog up-2-date is en dat er interessante teksten en foto's op komen. Je bezoekers zullen terug komen! Je blog zal automatisch gevonden worden door Google naarmate je er artikelen op hebt te staan. Probeer je op 1 globaal onderwerp te focussen.

Stap 3
Het is mogelijk om via blogspot advertenties op je site te plaatsen van Google, genaamd "Google adsense". Meld je hier voor aan en installeer de module adsense bij "indeling" van blogspot. De advertenties worden aangepast op de teksten die op je blog staan. Staat er in de tekst iets over kappers, zal Google advertenties tonen die over kappers gaan. Iedere keer als iemand dan op zo'n advertentie klikt krijg jij geld van Google!

Stap 4
Blog updaten! Bezoekers willen nieuwe teksten en foto's zien! Uiteraard zul je niet direct slapend rijk worden maar als er meer bezoekers op je site komen, zullen er vast wel een aantal de advertenties aanklikken zodat jij geld verdient!

Lees meer...

Haartrends feliciteert George Keune


Haartrends feliciteert George Keune senior, president-eigenaar van het grootste familiebedrijf ter wereld in de haarcosmetica. George Keune wordt namelijk deze maand 80 jaar! Onder leiding van George Keune groeide het familiebedijf uit tot een onderneming met internationale alure.

Toen George Keune in 1952 kwam werken in het bedrijf van zijn vader, zag deze aanvankelijk niet zoveel in de expansiedrift van zoon George. Toch kreeg Keune junior de ruimte om zijn filosofie te volgen, hetgeen geresulteerd heeft in een bedrijf dat innovatief en toonaangevend in de wereld geworden is.

Lees hierover meer op kapperssite vakkappers.nl

Lees meer...
woensdag 3 juni 2009

Haarmode zomer 2009

Wil je er deze zomer van 2009 hip bijlopen volgens de laatste haarmode? Doe dan nu iets aan je haar! Alleen een pony of een bobline is te weinig. Iedereen loopt namelijk al met zo'n kapsel. Wil je er uit springen en de laatste haarmode van 2009 volgen dan zul je toch iets moeten doen met: de kot, de vlecht of de kuif! Het klinkt misschien heftig maar als we kijken naar de catwalk zien we toch dat dit het wordt wat betreft haarmode voor de zomer van 2009.


De Knot:

De Vlecht:
De Kuif:


Lees meer...
dinsdag 2 juni 2009

Gloss Infusion glansinnovatie van Goldwell


Een bezoek aan de kapsalon kan je zelfvertrouwen en een ware oppepper geven. Helaas is de vreugde soms van korte duur. Vooral als er extreme weersomstandigheden zijn zoals een felle zon of juist veel regen. Maar ook als je verkeerde producten gebruikt om je haar in topconditie te houden, gaat het mis en verdwijnt de glans als sneeuw voor de zon. Gloss Infusion is een nieuw product dat verzorgings- en glansgarantie biedt voor de lange termijn, zo’n acht weken.
Lees hierover meer op vakkappers.nl

Lees meer...
Bookmark and Share