maandag 5 december 2011

Kappersschaar kopen

Nee dit wordt geen economisch priet praatje (lees maar even verder).. Maar het gaat slechter met de economie. Sommigen hebben het er over dat de euro komt te vallen. Of het zo ver komt, durf ik niet te zeggen. Maar ik kan wel zeggen dat het er allemaal, economisch gezien, het er niet makkelijker op wordt. Als het economisch zwaarder wordt zoek je dingen waar je op kunt besparen. Eerder heb ik al gemeld dat je zelf een cursus kunt volgen om kapper te worden, en zo je kinderen en je partner kunt knippen. Ik neem aan dat jullie dit allemaal gedaan hebben ;). Als dat zo is denk ik dat het nu wel eens tijd is voor een nieuwe, kwalitatief goede schaar. Natuurlijk is dit een ruim begrip. Professionele kappers zullen hogere eisen stellen aan kappersscharen dan beginnende kappers. 

Nu zijn er vele kappersscharen in omloop. De vraag is even... Welke schaar is geschikt voor mij en welke scharen komen goed naar voren? Om hier antwoord op te geven heeft kapperssite Vakkappers 30 scharen geselecteerd, welke het laatste jaar het best beoordeeld door knippend Nederland. Om een beetje een scheiding aan te geven tussen beginnende en professionele kappers hebben ze een indeling gemaakt tussen Budget scharen voor beginners, Midrange scharen en High end scharen voor de professionele kapper. In iedere categorie zitten 10 scharen. Je zult van jezelf wel weten in welke categorie je behoort. Heb je net een kapperscursus van een dag gevolgd? Ga dan niet je schaar uitzoeken in de High end sectie. Dit zal het niet waard zijn. Ook zul je moeten kijken naar je ambitie. Denk je dat je verder wilt in het kappersvak, maar hebt nog niet super veel ervaring, kun je kijken in de Midrange sectie.
De goedkope kappersscharen zijn goed om mee te leren/oefenen. Ze hebben al scharen vanaf €25,- ex btw. Hiermee kun je er op los oefenen ;). Houd er wel rekening mee dat je als professionele kapper hier niet mee uit de voeten kunt. Schrik trouwens niet van de prijzen van de High end scharen als je hiermee niet bekend bent. De professionele kapper zal het verschil merken maar kappers die nog nooit met een professionele kappersschaar geknipt hebben, zullen het bizarre prijzen vinden.
Dus sta je op het punt om het vak te leren of ben je al een eind op weg in het kappersvak. Bekijk de webshop van Kappersscharen en bekijk welke scharen afgelopen jaar het best verkocht werden.

Link naar gratis e-book kappersscharen op kappersscharenshop.nl

Meer Haartrends >

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat je reactie achter!