donderdag 17 maart 2011

Haute couture show Paul Schulten


Paul Schulten showde op zondag 6 maart jl. zijn Haute Couture zomercollectie in de Grand Ballroom van het Amsterdamse Okura Hotel. Backstage creëerde Keune Ambassadeur Public Marc Lubach samen met het International Academy Team de catwalk coupes bij deze Haute Couture collectie. De Nederlandse couturier Paul Schulten en Keune hebben veel met elkaar gemeen. Beide staan voor vrouwelijke en elegante (haar) mode. Uniek is dat zij alles van A tot Z zelf in eigen land vervaardigen en daarnaast wereldwijd actief zijn.


Keune goes fashion
Haar en mode zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Fashion inspireert Keune’s Hairstylisten en vormt een belangrijk onderdeel bij de ontwikkeling van producten en de totstandkoming van trend collecties. Keune is gevraagd om in de komende tijd de haarmode voor de fashion shows van verschillende fashion designers te gaan verzorgen.


“Love in Portofino”
Paul Schulten gaf zijn Haute Couture zomercollectie de titel: “Love in Portofino”. Inspiratiebron voor deze collectie is een samenvoegsel van indrukken en gevoelens, van en over muziek en kunst. Het laat zich het best omschrijven als een cruise, vertrekkend uit Amsterdam via Parijs naar de Côte d’Azur waar je opstapt voor een reis langs de Méditerranée eindigend in het Noord Afrikaanse Tanger. Inspiratie voor de Cocktail is qua kleurgebruik het schilderij “Porte Dauphine” van Kees van Dongen gecombineerd met de indrukken uit de film “Burlesque”. Het lijkt een tegenstelling! Ongekende luxe, geïnspireerd op het Arabische leven in de harem vormt de afsluiting van de show. Oosterse sferen gecombineerd met een “New Vintage look”resulteren in Prima Donna dresses à la Margot Fonteyn.


Het Keune team creëerde een passende coupe bij deze collectie. Bij de modellen is een grove krul in het haar gezet en er is volume gecreëerd. Het haar is vervolgens naar één kant vastgezet. Om deze fantastische catwalk coupes te creëren zijn onder andere het Keune Design Defrizz Serum, de Society Hairspray Extra Forte en voor de finishing touch de Brilliant Gloss Spray gebruikt.


Bericht via Keune

Meer Haartrends >

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat je reactie achter!