woensdag 10 februari 2010

Dure kapper altijd beter?


Onderzoek wijst uit dat we een bezoekje aan de kapper steeds vaker uitstellen of naar de budget kapper gaan. Editie NL heeft 3 vriendinnen gevraagd om onderzoek naar kappers te doen. De opdracht was om een passend kapsel te laten knippen en het haar in laagjes te laten knippen bij 3 verschillende kapsalons.


Topstylist Maikel van der Valk geeft een oordeel over de kwaliteit van het knipwerk. Hij snapt dat mensen liever naar een dure kapsalon gaan omdat de kwaliteit daar waarschijnlijk ook beter is. Maar hier moet hij later op terugkomen blijkt uit de testresultaten.

Maikel van der Valk beoordeelde de kapsels en kwam met de volgende resultaten:
  1. Haarfijn hair en beautysalon - Prijs €32,50
  2. Brainwash kappers - Prijs €14,-
  3. Cosmo Hairstyling - Prijs €44,05

Ondanks dat Haarfijn op nr1 staat is de klant zelf niet tevreden. De klant van Brainwash was daarentegen helemaal tevreden. Dit kwam door het geknipte kapsel en door de prijs/kwaliteit verhouding.

Daarom vind ik persoonlijk dat Brainwash hier de winnaar is. Ze zijn de goedkoopste en geven de klant het meeste aandacht zodat de klant met een goed gevoel de kappersshop uit stapt, en daar gaat het om!

Het volledige filmpje kun je bekijken bij RTL Gemist.

Meer Haartrends >

18 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik ga zelf ook altijd naar brainwash toe! Leuk prijsje, kan ik ook nog eens wat vaker naar de kapper
xx

Anoniem zei

Een dure stylist voelt zo nu en dan wel lekker :) Maar dat is dan ook alleen maar voor het gevoel zie ik

Dodo zei

Vind niet dat je dit echt geldend kan noemen aangezien er maar 3 kappers aan mee deden en 3 beoordelers. Het resultaat valt natuurlijk mooi onder het 'goedkoop net zo goed' wat de meeste willen horen maar het gaat dus niet altijd op. Je krijgt toch wel waar je voor betaald meestal. Ik heb bijv een huiskapper gehad en achteraf was dat ronduit vreselijk. Daarnaast de buurtkapper met meisjes van een 'snelcursus van 2 jaar'. Net iets beter maar nogsteeds vreselijk. Nu ga ik toch naar een wat duurdere kapper en die hebben totnutoe altijd goed werk afgeleverd. Ze doen wat ik zeg, luisteren, knippen er niet maar zomaar 10 cm vanaf, knipper recht (!!!) etc. Die meisjes worden speciaal geselecteerd op hoe ze knippen. Daar betaal je dus voor.

Anoniem zei

Ik heb eerst 4 jaar bij Cosmo gewerkt en werk nu met heel veel plezier bij Brainwash maar denk je nou echt dat ik slechtere kwaliteit aflever omdat ik voor minder knip? natuurlijk niet ik doe nog net zo veel en misschien nog wel meer mijn best omdat ik het hier zo naar mijn zin heb en me niet meer schaam als ik de prijs van te voren zeg. dus al met al gewoon helemaal top!

Anoniem zei

Het is jammer dat Editie Nl appels met peren vergelijkt. Ze zetten een filmpje in elkaar wat niet op de waarheid berust. Heel triest.
Mensen, kom gewoon naar Cosmo Hairstyling, zeker weten dat je goed geknipt wordt.
En even een reactie op anoniem boven mij: de reden dat je nu zo 'goed' knipt bij Brainwash is, omdat je bij Cosmo een goede opleiding genoten hebt!

Anoniem zei

ik knip graag bij cosmo en heb verschillende salons geprobeerd, maar advies is veel beter bij cosmo en ze geven veel meer aandacht!

Anoniem zei

Ik ging eerst altijd naar Cosmo. Dat vond ik te duur worden en ging toen naar Brainwash. Het is wel goedkoper maar ze schenken totaal geen aandacht aan je en knippen ook niet goed! Het zijn gewoon jonge grietjes die net geslaagd zijn voor hun kappersopleiding. Bij Cosmo weet je zeker dat je door meer ervaren kappers wordt geknipt en zijn ook socialer naar de klant toe.

Anoniem zei

Het blijft dus uitproberen blijkt. Is het niet gewoon zo dat het eraan ligt wie je bij een kapsalon knipt? Ik heb een kapster die overal gewerkt heeft en nog steeds opleidingen volgt. Ze luistert naar wat ik wil en komt ook met leuke idee├źn, dat vind ik belangrijk. Zoek iemand waar je je prettig bij voelt en die ook ervaring heeft. Met alle respect voor een leerling, maar die komen niet aan mijn haar. Ongeacht bij welke kapsalon ze werkt.

Anoniem zei

Ik ga altijd voor Cosmo!!!!!!!

Anoniem zei

Je moet feeling met de kapper(ster) hebben. Als je verkeerd uitlegt wat je wilt komt het niet goed.

Anoniem zei

Is de beoordelaar (=Maikel van der Valk) wel objectief ? Ik bedoel maar : hij is zelf een topstylist, en het zou hem commercieel gezien niet goed uitkomen als hij een duurdere kapper als 'minder goed' beoordeelt.. Maar het blijft altijd een prijs/kwaliteitverhouding.

Anoniem zei

Ik ga al een tijd naar cosmo, maar begin me steeds meer te ergeren aan de manieren waarop ze geld uit iemands zak kloppen. Ik liet altijd een kleurspoeling er in doen en een paar maanden geleden werd mijn haar geverfd zonder overleg onder het mom van "een kleurspoeling dekt niet goed meer". Dus viel de rekening veel hoger uit dan verwacht. Vond ik niet geweldig, maar oke misschien is dat wel zo. De laatste keer waren ze van Schwartzkopf overgestapt naar Wella en daardoor kon de uitgroei niet geverfd worden vanwege kleurverschil, dus moest ik weer een hele kleuring betalen. Ik ga zeker wisselen van kapper! Eerst nog even mijn abonnement opmaken. Aardige dames en ze kunnen knippen, maar ze proberen wel echt iedere euro uit een klant te persen. Hinderlijk.

Anoniem zei

ik ben morgen in afspraak bij Cosmo in Utrecht Hoogcaterijne... ik ben echt nieuwsgerig wat gaat het hier gebeuren dus de bedrag dat ik moet betalen is flink hard... maar volgens mijn colegas heeft Cosmo de beters kappers en kwaliteitproducten....
Ik laat het jullie horen als ik tevreden ben....

Anoniem zei

meestal ga ik altijd naar de Cosmo maar word de laatste tijd iets te duur, toe was ik maar naar brainwash gegaan het was een ramp ! heb thuis nog eens lekker door gehuild over m'n kapsel dan maar even wat duurder dan een lelijk kapsel ...

Anoniem zei

Ik heb al meerdere kappers geprobeerd en kom toch altijd weer terug bij Cosmo. Het is inderdaad wel flink duurder, maar heb nooit het gevoel dat het niet mooi is. Mijn ervaring bij Brainwash is niet al te best. De kapster was niet geintresseerd en zat gewoon met haar collega's te kletsen. Gevolg slecht geknipt kapsel. Dan betaal ik toch liever iets meer voor een goede knipbeurt.

Anoniem zei

Ik ben laatst voor het eerst naar brainwash geweest, ik weet ook waarom het zo goedkoop was. Ze waren erg ongeïnteresseerd en het meisje wat ik had heeft de ene helft gewoon 1 1/2 cm korter geknipt dan de andere kant.

Ik had er geen vertrouwen meer in dat ze het weer goed zou knippen dus ben ik in een andere stad terug gegaan. Daar begrepen ze mijn probleem en hielpen ze me ook beter en gratis! maar alsnog was het knippen erg slecht gedaan! Geen aanrader dus!

Anoniem zei

Gisteren zijn mijn dochter en ik voor het eerst naar Brain Wash gegaan. Het leek goed, maar ik ben teruggegaan, omdat het haar niet goed geknipt was. Een ander meisje heeft het geheel overgedaan. Toen was ik wel tevreden. Heel steil haar met een bob-lijn schijnt lastig te zijn. Eenmaal thuis bleek de kapster van mijn dochter een plukje te hebben overgeslagen... BW is wel goedkoop, maar als je moeilijker haar hebt moet je ofwel de naam van de kapster weten die dat soort haar goed kan knippen, ofwel toch naar een duurdere kapper gaan. Vroeger ging ik altijd naar Cosmo. Altijd goed, maar idd duur.

Anoniem zei

Ik ga al 18 jaar naar de Cosmo kapper. Ben in principe altijd tevreden geweest, maar de laatste tijd krijg ook ik het gevoel dat het wel heel erg duur wordt. Het begon met de BTW verlaging van 19% naar 6%. Deze maatregel was in het leven geroepen om juist dit soort diensten goedkoper te maken, maar nee, de rekening werd hoger! De rekening wordt ook steeds hoger en ook bij de Cosmo werken veel (hele) jonge meisjes met weinig ervaring. De eigenaresse vond iemand van 24 wel heel oud om aan te nemen!

Een reactie posten

Laat je reactie achter!