zondag 25 oktober 2009

Vragen over haarkleuring


Bij mij in de shop komen geregeld vragen binnen over haarkleuringen. Kan ik mijn haar wel kleuren? Ik heb een verkeerde haarkleur aangebracht, kan ik direct een andere kleur aanbrengen? etc. Voor jullie heb ik de veelgestelde vragen over het kleuren van je haar in een lijstje gezet.

Kan ik mijn haar kleuren?
Je kunt je haar kleuren, maar het kan zijn dat je allergisch bent voor de haarkleuring. Je kunt dit testen door een klein beetje van het product achter je oor te smeren (herhaal dit een aantal keer). Wanneer je na 2 dagen geen jeuk of rode plekken krijgt kun je de haarkleuring gebruiken.

Welk type haarkleuring kan ik gebruiken?
In principe zijn er 3 soorten haarkleuringen: Tijdelijke haarkleuring, Toon op Toon kleuring en Permanente haarkleuring. Kijk maar welke geschikt zijn voor jou:
Tijdelijke haarkleuring zijn voor het camoufleren bijvoorbeeld je grijze haren en zoals de naam al zegt, blijft het niet lang zitten. Toon op Toon kleuringen geven een extra tint aan je eigen haarkleur, zodat je je haar net dat beetje extra geeft.
Toon op Toon haarkleuringen blijven over het algemeen tot 6 weken mooi zitten. Hangt er natuurlijk vanaf hoe vaak je je haar wast etc.
Permanente haarkleuring kan een totaal andere kleur aan je haar geven. Deze haarkleuringen hebben doorgaans een goede dekking maar moeten, doordat je haar groeit, na 4 weken bijgewerkt worden.

Is het veilig om tijdens mijn zwangerschap mijn haar te kleuren?
Ja dat is veilig. Wel is weer aan te raden om weer even te testen hoe je huid op de haarkleuring reageert. Krijg je geen uitslag kun je met een gerust hart je haar gaan kleuren.

Ik wil permanenten en kleuren tegelijk, kan dit?
Uiteraard kan dit wel, maar het is niet aan te raden. Het is verstandig om 10 dagen te wachten tussen de behandelingen. Zorg er voor dat je in tussentijd je haar goed verzorgt.

Ik vind mijn haarkleur niet mooi, mag ik direct een andere kleur aanbrengen?
Ook hier geldt weer dat het verstandig is om niet direct een andere kleur aan te brengen. Probeer het 4 weken uit te stellen zodat het haar ook weer wat kan herstellen van de kleuring.

Zal ik mijn haar even wassen voordat je mijn haar kleurt?
Nee doe maar niet. Het is beter om je haar vooraf niet direct te wassen (er zijn uiteraard uitzonderingen). Dit heeft te maken met de natuurlijke oliƫn die met het wassen zijn verdwenen.

Ik heb nog wat haarkleuring over van de vorige keer, zal ik dit meenemen?
Nee, je kunt dit beter niet weer gebruiken. Als het product eenmaal is geopend moet je het direct gebruiken en opmaken. Alles wat over is moet je weggooien.

Kan ik van zwart haar naar blond haar overstappen?
Het is niet aan te raden om dit in 1 stap te doen. Vaak spreek ik met de klant af om het in stappen te doen.

Hoe verzorg ik mijn gekleurde haar?
Door gebruik te maken van haarproducten die speciaal gemaakt zijn voor gekleurd/geverfd haar kun je optimaal van je haarkleuring genieten.

Welke kleur is geschikt voor mij?
Dit hangt af van vele factoren. Vraag je stylist naar de laatste haartrends en welke kleuren bij jou passen.


Als er verder nog onduidelijkheden zijn of je hebt een opmerking kun je die altijd mailen. Ik ben altijd bereid je te helpen.

Meer Haartrends >

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Goedemorgen,

Mijn haar is bij de kapper naar mijn zin veel te (bijna) zwart gekleurd 3 weken geleden. Ik vind het erg lelijk en staat mij ook niet mooi. Wat kan de kapper voor mij doen zodat ik van die zwarte kleur afkom en kan dit nu al ?
Bedankt

Anoniem zei

he ik heb men haar zwart geverfd en ik zou graag een rode kleur aanbrengen, kan ik het direct aan brengen of moet het stap per stap?

Anoniem zei

hey , ik heb lichtbruin haar en ik zou graag mijn haar witblond laten kleuren door de kapper , gaat dit in 1 dag ? Word mijn haar dan niet groen of oranje ? moet ik een speciale shampoo kopen dan ?

bedankt!

Een reactie posten

Laat je reactie achter!