maandag 15 juni 2009

Tips voor glanzend haar


Verzorgd en glanzend haar ziet er altijd fantastisch uit. Ganzend haar is een echte eyecatcher! Vaak is het zo dat je haar na het bezoek aan je kapper je haar er nog verzorgd en glanzend uit ziet. Maar het kan zo zijn dat na een aantal weken je haar dof en futloos wordt. Laatst schreef ik al een artikel over glanzend haar maar ik kreeg een aantal tips voor glanzend haar die ik met jullie wil delen:

 • Doordat nat haar erg kwetsbaar is, is het niet verstandig om hard met je handdoek door je haar te gaan. Wrijvingen en wringen kan je haar beschadigen en dus minder laten glanzen.
  Tip: Nat haar droogdeppen of natuurlijk laten drogen.
 • Was je haar niet elke dag. Hierdoor verliest het namelijk haar natuurlijke oliën.
  Tip: Was je haar niet iedere dag.
 • Wanneer je je haar te vaak borstelt, verliest het ook haar natuurlijke oliën. Als je wel wil borstelen doe dit dan met een borstel met natuurlijke haren.
  Tip: Borstel je haar niet te vaak.
 • Wanneer je gezond eet, zie je er ook gezond uit. Dit komt ten goede voor je haar. Ook je haar heeft namelijk voedingsstoffen nodig. Producten met veel vitamine B zorgen er voor dat je haar optimaal gaat glanzen.
  Tip: Eet gezond!
 • Kijk uit met haardrogers en stijltangen. Omdat deze je haar vaak zo heet maken kan je haar beschadigen waardoor je haar een doffe kleur krijgt. Wil je wel gebruik maken van haardrogers en stijltangen kun je er voor kiezen om speciale producten tegen de warmte te gebruiken.
  Tip: Bedek je haar tegen (extreme) invloeden van buiten af.
 • Zorg ervoor dat er geen resten van shampoo en haarlak achter blijven. Gebruik de juiste producten voor je haar zoals (glans) shampoo's, conditioners en andere verzorgingsproducten en was je haar desnoods 2 keer.
  Tip: Verwijder restjes uit je haar.
 • Als aanvulling op de vorige tip is het ook van belang dat je kappersgereedschap schoon zijn. De resten haarlak en shampoo kunnen namelijk ook vanuit bijvoorbeeld je borstel in je haar komen.
  Tip: Hou je kappersgereedschap schoon.
Denk je nog dat je haar te snel dof wordt kun je er altijd voor kiezen om je haar een speciale glansbehandeling te geven. Er zijn professionele glansboosters op de markt die je bij je kapper of online bij een kappersshop kunt kopen. Weet je niet zeker welk product bij jou haartype past kun je altijd even langs gaan bij je kapper voor advies!

Heb jij nog meer tips voor glanzend haar? Plaats dan een reactie en deel het met ons!

Meer Haartrends >

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat je reactie achter!